Έρανοι για την προστασία του περιβάλλοντος: 5 δράσεις που μπορείς να οργανώσεις μόνος σου

Σαν είδος έχουμε σημειώσει πρόοδο σε κάθε κομμάτι της ζωής μας, όμως το περιβάλλον ανήκει στην κατηγορία αυτών που έχουμε σχεδόν καταστρέψει. Ρουφήξαμε το απόθεμα πετρελαίου του πλανήτη μας, και τα αέρια από τις μηχανές μας καταστρέφουν  τα πνευμόνια μας Τα πλαστικά και τα τοξικά απόβλητα έχουν γεμίσει τις θάλασσες μας αλλά εμείς δεν έχουμε νοιαστεί ακόμη όσο θα έπρεπε.

Όπως κάθε σοφός άνθρωπος πιστεύει, οι καλές πράξεις και η ευσυνείδητη συμπεριφορά είναι θέμα παιδείας, και μπορούμε να την αποκτήσουμε σε οποιαδήποτε ηλικία. Αν λοιπόν πιστεύεις και εσύ ότι μπορείς να βοηθήσεις στο να βρουν οι απόγονοί μας τον πλανήτη μας καλύτερο απ’ ότι τον αφήσαμε, μπορείς να οργανώσεις είτε σε τοπικό είτε σε ευρύτερο επίπεδο τον δικό σου έρανο για να ενημερώσεις τους υπόλοιπους και να μοιραστείς το μήνυμα. Παρακάτω, έχουμε λίγες ιδέες που ίσως σε εμπνεύσουν για να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό.

1. Μαραθώνιος καθαρισμού παραλίας

Αν μένεις κάπου παραθαλάσσια και πιστεύεις πως η παραλία χρειάζεται μία εξτρα καθαριότητα, οργάνωσε έναν μαραθώνιο. Ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να δώσει ένα συμβολικό ποσό για την συμμετοχή του στο μαραθώνιο, ενώ παράλληλα έχοντας ο καθένας τη δική του σακούλα και τα γάντια του μπορεί να μαζεύει ό,τι βρίσκει στο δρόμο. Βρες μία οργάνωση που έχει κάνει σκοπό της να απαλλάξει κάθε παραλία από τα σκουπίδια, και δώρισε εκεί τα χρήματα των συμμετοχών

2. Σεμινάριο κατασκευής κοσμημάτων από ανακυκλώσιμα υλικά


Εφόσον έχεις καλλιτεχνική φλέβα, ένα σεμινάριο κατασκευής  κοσμήματος είναι η καλύτερη επιλογή. Ζήτα από κάθε συμμετέχοντα να φέρει μαζί του πλαστικά καπάκια, μπουκάλια και περιτυλίγματα, και μάθε τους πως να φτιάχνουν κοσμήματα από τέτοια ανακυκλώσιμα υλικά. Οργάνωσε ένα μπαζάρ για να προωθήσεις τις δημιουργίες των συμμετεχόντων σου, αλλά και το μήνυμα ώστε να δωρίσεις ένα ποσό για τον σκοπό της ανακύκλωσης.

3. Δημιουργία οργανικού κήπου

Ένας υπέροχος τρόπος για να μεταδώσεις το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι η δημιουργία ενός οργανικού κήπου είτε σε ένα κοινόχρηστο σημείο της γειτονιάς με τη βοήθεια του δήμου είτε σε κάποιο κτήμα που θα ήθελε κάποιος να έχει κοινόχρηστο. Κάθε άτομο που θα ήθελε να συμμετέχει θα μπορούσε πληρώνοντας μία μικρή συνδρομή να προμηθεύεται από τον κήπο όσα παράγει. Διοργανώνοντας εκδηλώσεις για κομποστοποίηση  ή φύτευση, οι συμπολίτες μέσω του εθελοντισμού μαθαίνουν από πρώτο χέρι πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα έχουν πρόσβαση σε υγιεινά φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Μπορείς να κάνεις τόσα πολλά πράγματα για να συμβάλεις σε τόσο σημαντικούς σκοπούς όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος.Σημασία έχει το να πιστεύουμε πραγματικά σε αυτό. Ρίχνοντας αγάπη και μεράκι, ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι. Αυτό είναι εξάλλου που μας φέρνει πιο κοντά, η ανάγκη για ένα καλύτερο «αύριο» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *